Knedľa
Domáca knedľa vždy poteší.
Ingrediencie
  • 1000 m úka polohrubá
  • 400 ml mlieko
  • 350 ml voda
  • 50 gdroždie
  • 1 ČL soľ
  • 3 g cukor
  • olej
Inštrukcie
  1. Do misy dáme múku, urobíme priehlbinu do ktorej rozmelníme droždie trošku posypeme cukrom a zalejeme teplým mliekom.
  2. Keď je kvások vykysnutý pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme na nie husté ani riedke cesto.
  3. Podľa potreby pridáme teplú vodu alebo mlieko.
  4. V rúre na programe para 30 minút naparíme.
  5. Po skončení programu vyberieme, popicháme ihlicou a knedle naolejujeme pierkom.
  6. Krájame hrubou niťou alebo nožom až po čiastočnom vychladnutí.