Alla Carbonara
cestoviny alla carbonara
Ingrediencie
- 500 g špagety nejaké kvalitnejšie
- 100 g slanina údená prerastená naj. proscuito
- 1 pl maslo
- 1 strúčik cesnaku
- 2 žĺtky
- 150 ml smotana sladká
- 100 g parmezán strúhaný
- soľ
- čierne korenie
Inštrukcie
-
Cestoviny si uvaríme na "Al Dente" radsej trošku tvrdkavé zlejeme z vody a odložíme.
-
Na panvičke si opražíme slaninku alebo prípadne proscuito, čepeľou noža roztlačíme strúčik cesnaku a dáme do panvicky, pridáme maslo aby to pekne spenilo a potom cesnak vyberieme (ide ina o to aby tam cesnak pustil vonu a chut) následne pridáme smotanu, 50g parmezánu a privedieme do varu (počas toho posolíme a pokoreníme podla chuti).
-
Ked omáčka zovrie tak pridáme špagety do panvicky a poriadne premiešame aby omáčka nasiakla do špagiet ( prosím Vás neprelievajte si uvarené špagety omáčkou v taniery je to barbarstvo ) ked odstavíme špagety tak pridáme žĺtka a poriadne premiešame a môžeme servírovať.
-
Na koniec len dáme na vrch zostávajúci parmezán už na taniery.
-
Prajem dobrú chuť.