Alla Carbonara
cestoviny alla carbonara
Ingrediencie
  • 500 g špagety nejaké kvalitnejšie
  • 100 g slanina údená prerastená naj. proscuito
  • 1 pl maslo
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 žĺtky
  • 150 ml smotana sladká
  • 100 g parmezán strúhaný
  • soľ
  • čierne korenie
Inštrukcie
  1. Cestoviny si uvaríme na "Al Dente" radsej trošku tvrdkavé zlejeme z vody a odložíme.
  2. Na panvičke si opražíme slaninku alebo prípadne proscuito, čepeľou noža roztlačíme strúčik cesnaku a dáme do panvicky, pridáme maslo aby to pekne spenilo a potom cesnak vyberieme (ide ina o to aby tam cesnak pustil vonu a chut) následne pridáme smotanu, 50g parmezánu a privedieme do varu (počas toho posolíme a pokoreníme podla chuti).
  3. Ked omáčka zovrie tak pridáme špagety do panvicky a poriadne premiešame aby omáčka nasiakla do špagiet ( prosím Vás neprelievajte si uvarené špagety omáčkou v taniery je to barbarstvo ) ked odstavíme špagety tak pridáme žĺtka a poriadne premiešame a môžeme servírovať.
  4. Na koniec len dáme na vrch zostávajúci parmezán už na taniery.
  5. Prajem dobrú chuť.