
Kapustné fliačky
Ingrediencie
- 1 ks hlávka kapusty - stredná
- 350 g cestoviny - fliačky
- asi 3 PL olej
- 2 - 3 PL kryštálový cukor podľa veľkosti kapusty
- soľ
- mleté čierne korenie
Inštrukcie
-
Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno.
-
Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka.
-
Podlievame troškou vody.
-
Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili.
-
Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste.
-
Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu.
-
Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.