Grilovaný hermelín
Nie len mäso sa musí grilovať. Skúste Hermelín a nebudete ľutovať.
Ingrediencie
  • 1 ks hermelín
  • grilovacie korenie podľa výberu
  • 250 ml zavárané brusnice príp.5 PL brusnicový džem
  • 1 PL cukor
  • 1/2 ČL majzena
  • štipka chilli
  • 1 PL bieleho jogurtu
Inštrukcie
  1. Hermelín dáme na silno vyhriatu grilovaciu panvicu a bez oleja ho opečieme z obidvoch strán, aby bol mäkký, ale dávať pozor, aby sa vám neroztrhol.
  2. Medzitým dáme variť brusnicový kompót, prípadne džem, ktorý rozmiešame s 2 dcl vody, pridáme štipku chilli (kto nemá rád pikantné, tak do omáčky chilli nepridá), cukor, necháme 5 min. povariť, nakoniec pridáme 1PL bieleho jogurtu, príp. pochúťkovej smotany, príp. smotany na šľahanie a zahustíme majzenou rozrobenou v 1/2 dcl vody.
Poznámky k receptu

Ak má rád niekto kyslejšiu chuť, môže si pridať šťavu z citrónu podľa chuti.