Grilovaný hermelín
Nie len mäso sa musí grilovať. Skúste Hermelín a nebudete ľutovať.
Ingrediencie
- 1 ks hermelín
- grilovacie korenie podľa výberu
- 250 ml zavárané brusnice príp.5 PL brusnicový džem
- 1 PL cukor
- 1/2 ČL majzena
- štipka chilli
- 1 PL bieleho jogurtu
Inštrukcie
-
Hermelín dáme na silno vyhriatu grilovaciu panvicu a bez oleja ho opečieme z obidvoch strán, aby bol mäkký, ale dávať pozor, aby sa vám neroztrhol.
-
Medzitým dáme variť brusnicový kompót, prípadne džem, ktorý rozmiešame s 2 dcl vody, pridáme štipku chilli (kto nemá rád pikantné, tak do omáčky chilli nepridá), cukor, necháme 5 min. povariť, nakoniec pridáme 1PL bieleho jogurtu, príp. pochúťkovej smotany, príp. smotany na šľahanie a zahustíme majzenou rozrobenou v 1/2 dcl vody.
Poznámky k receptu
Ak má rád niekto kyslejšiu chuť, môže si pridať šťavu z citrónu podľa chuti.