Recept

Nie len mäso sa musí grilovať. Skúste Hermelín a nebudete ľutovať.

Zloženie:

1 ks hermelín
grilovacie korenie podľa výberu
250 ml zavárané brusnice, príp.5 PL brusnicový džem
1 PL cukor
1/2 ČL majzena
štipka chilli
1PL bieleho jogurtu

Postup:

Hermelín dáme na silno vyhriatu grilovaciu panvicu a bez oleja ho opečieme z obidvoch strán, aby bol mäkký, ale dávať pozor, aby sa vám neroztrhol.
Medzitým dáme variť brusnicový kompót, prípadne džem, ktorý rozmiešame s 2 dcl vody, pridáme štipku chilli (kto nemá rád pikantné, tak do omáčky chilli nepridá), cukor, necháme 5 min. povariť, nakoniec pridáme 1PL bieleho jogurtu, príp. pochúťkovej smotany, príp. smotany na šľahanie a zahustíme majzenou rozrobenou v 1/2 dcl vody. Ak má rád niekto kyslejšiu chuť, môže si pridať šťavu z citrónu podľa chuti.