Francúzske zemiaky s hlivou
Nie vždy musia byť "francúzske zemiaky" s klobásou
Ingrediencie
- uvarené zemiaky v šupke
- čerstvá hliva
- cibuľa
- soľ
- korenie
- smotana na varenie
- 2 vajíčka
Inštrukcie
-
Zemiaky uvaríme v šupke.
-
Z cibule a hlivy si pripravíme zmes na prekladanie, ktorú osolíme, okoreníme.
-
Príprava zmesi - cibuľu nakrájať na drobno, takisto aj hlivu.
-
Do hlbšej panvice dáme olej alebo maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme do sklovita, pridáme nakrájanú hlivu, posolime, trošku podusíme a dochutíme - bylinkami, čiernym korením.
-
Zemiaky a hlivu potom vrstvíme do vhodnej nádoby.
-
Nakoniec zalejeme smotanou, kde sme vmiešali 2 surové vajíčka a dáme zapiecť.