Francúzske zemiaky s hlivou
Nie vždy musia byť "francúzske zemiaky" s klobásou
Ingrediencie
  • uvarené zemiaky v šupke
  • čerstvá hliva
  • cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • smotana na varenie
  • 2 vajíčka
Inštrukcie
  1. Zemiaky uvaríme v šupke.
  2. Z cibule a hlivy si pripravíme zmes na prekladanie, ktorú osolíme, okoreníme.
  3. Príprava zmesi - cibuľu nakrájať na drobno, takisto aj hlivu.
  4. Do hlbšej panvice dáme olej alebo maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme do sklovita, pridáme nakrájanú hlivu, posolime, trošku podusíme a dochutíme - bylinkami, čiernym korením.
  5. Zemiaky a hlivu potom vrstvíme do vhodnej nádoby.
  6. Nakoniec zalejeme smotanou, kde sme vmiešali 2 surové vajíčka a dáme zapiecť.