
Tuniakové cestoviny
Talianska kuchyňa, rýchle jedlo, nenáročné na prípravu a strávenie
Ingrediencie
- cestoviny fusilli, farfale, podľa vlastného výberu
- 2 konzervy tuniaka môže byť aj kúsky, aj drvený
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- cibuľa
- cesnak
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Inštrukcie
-
Na oleji si opražíme cibuľku a cesnak.
-
Pridáme odkvapkaného tuniaka a trochu spolu opražíme.
-
Následne pridáme na drobno nakrájané lúpané paradajky spolu aj so šťavou.
-
Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vnať a trošku aj podlejeme.
-
Zakryjeme a necháme trošku prevariť. V druhom hrnci si uvaríme cestoviny.
-
Uvarené cestoviny primiešame k tuniakovo-paradajkovému základu, dobre premiešame a môžme podávať. Dobru chuť!