Tuniakové cestoviny
Talianska kuchyňa, rýchle jedlo, nenáročné na prípravu a strávenie
Ingrediencie
  • cestoviny fusilli, farfale, podľa vlastného výberu
  • 2 konzervy tuniaka môže byť aj kúsky, aj drvený
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
Inštrukcie
  1. Na oleji si opražíme cibuľku a cesnak.
  2. Pridáme odkvapkaného tuniaka a trochu spolu opražíme.
  3. Následne pridáme na drobno nakrájané lúpané paradajky spolu aj so šťavou.
  4. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vnať a trošku aj podlejeme.
  5. Zakryjeme a necháme trošku prevariť. V druhom hrnci si uvaríme cestoviny.
  6. Uvarené cestoviny primiešame k tuniakovo-paradajkovému základu, dobre premiešame a môžme podávať. Dobru chuť!