Čvachtavé halušky
Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z blízkej dediny. Keď sa ho spýtala, čo bude jesť, jeho odpoveďou bolo : "Gazdiná, len tých čvachtavých halušiek mi navarte ... "
Ingrediencie
- 300 g zemiaky
- podľa nasiakavosti zemiakov múka polohrubá
- soľ
- na omastok:
- 100 g domáca údená slanina
- 1 ks cibuľa
- 2 dl mlieko
- 4 ks vajcia
Inštrukcie
-
Halušky si urobíme podľa svojho receptu a spôsobu prípravy. Ocedíme ich, premyjeme, dáme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
-
Slaninku nakrájame nadrobno a dáme vyškvariť
-
Po chvíli pridáme k slanine aj nakránanú cibuľu a spolu restujeme do zlatohneda.
-
Zalejeme mliekom ... Na jedno vajce dávam 0,5 dl mlieka.
-
Pridáme vajcia ...
-
... a za stáleho miešania ich necháme stuhnúť ... máme vlastne praženicu so šťavou lahodnej chuti po údenej slaninke ... osolíme podľa potreby ...
-
Na tanier dáme horúce halušky, pridáme omastok, zamiešame, posypeme pažítkou a podávame ...