Granadír
granadír - granatiersky pochod - typické slovenské jedlo
Ingrediencie
  • cestoviny - fliačky najlepšie domáce, ale môžu byť aj kupované
  • zemiaky
  • cibuľa veľa
  • mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • bravčová masť maslo alebo olej
  • soľ
Inštrukcie
  1. V šupke uvaríme zemiaky. Nakrájame na kocky. Fliačky si uvarime v osolenej vode.
  2. Na masti si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je opražená zasypeme mletou paprikou (nešetríme, jedlo má byť červenkasté) a chvíľku ešte pražíme (nie dlho, aby nezhorkla).
  3. Opraženú cibuľu vyberieme.
  4. Do panvice nalejeme cca 1- 1,5 dcl vody, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a necháme chvíľu povariť.
  5. Nakoniec pridáme cestoviny, zemiaky, opraženú cibuľu a dobre premiešame.
  6. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou.
Poznámky k receptu

Pre mäsožrútov - na masti si osmažíme kocky slaniny, na nej opražíme cibuľu a potom pridáme nakrajané párky, špekáčky, resp. klobásku alebo točeňák. Toto na záver primiešame do granadíru.