
Granadír
granadír - granatiersky pochod - typické slovenské jedlo
Ingrediencie
- cestoviny - fliačky najlepšie domáce, ale môžu byť aj kupované
- zemiaky
- cibuľa veľa
- mletá paprika
- mleté čierne korenie
- bravčová masť maslo alebo olej
- soľ
Inštrukcie
-
V šupke uvaríme zemiaky. Nakrájame na kocky. Fliačky si uvarime v osolenej vode.
-
Na masti si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je opražená zasypeme mletou paprikou (nešetríme, jedlo má byť červenkasté) a chvíľku ešte pražíme (nie dlho, aby nezhorkla).
-
Opraženú cibuľu vyberieme.
-
Do panvice nalejeme cca 1- 1,5 dcl vody, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a necháme chvíľu povariť.
-
Nakoniec pridáme cestoviny, zemiaky, opraženú cibuľu a dobre premiešame.
-
Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou.
Poznámky k receptu
Pre mäsožrútov - na masti si osmažíme kocky slaniny, na nej opražíme cibuľu a potom pridáme nakrajané párky, špekáčky, resp. klobásku alebo točeňák. Toto na záver primiešame do granadíru.