5 from 1 vote
Fučka - zemiaková kaša
Fučka - zemiaková kaša - ďalšie typické slovenské jedlo - na rozdiel od zemiakového pyré je samostatným hlavným jedlom, nie prílohou k mäsu
Ingrediencie
  • 600-700 g zemiaky
  • 3-5 PL múka hrubá
  • 1/2 KL soľ
  • 2 ks väčšej cibule
  • 1 a 1/2 dcl masť olej
Inštrukcie
  1. Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až keď začnú vrieť.
  2. Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti nakrájanú cibuľu.
  3. Ak sú už zemiaky celkom mäkké, roztlačíme ich aj s trochou vody, v ktorej sa varili a prisypeme múku. Dáme ešte na chvíľu variť a stále premiešavame a vtedy si kaša odfukuje - podľa toho dostala meno.
  4. Podávame dobre poliate opraženou cibuľou. Najlepšie k tomu chutí kyslé mlieko.