Fučka - zemiaková kaša
Fučka - zemiaková kaša - ďalšie typické slovenské jedlo - na rozdiel od zemiakového pyré je samostatným hlavným jedlom, nie prílohou k mäsu
Ingrediencie
- 600-700 g zemiaky
- 3-5 PL múka hrubá
- 1/2 KL soľ
- 2 ks väčšej cibule
- 1 a 1/2 dcl masť olej
Inštrukcie
-
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až keď začnú vrieť.
-
Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti nakrájanú cibuľu.
-
Ak sú už zemiaky celkom mäkké, roztlačíme ich aj s trochou vody, v ktorej sa varili a prisypeme múku. Dáme ešte na chvíľu variť a stále premiešavame a vtedy si kaša odfukuje - podľa toho dostala meno.
-
Podávame dobre poliate opraženou cibuľou. Najlepšie k tomu chutí kyslé mlieko.
tak konecne niekto vie aky je rozdiel medzi „kašou=fučkou“ a zemiakovým pyré…super dakujem