Pánska praženica
Praženica - medzinárodné jedlo. Vie ju každý. Viete ale aj takú pánsku, krémovú, šťavnatú?
Ingrediencie
  • 1 menšia cibuľa nadrobno nakrájaná
  • 25-30 g masla
  • 3 vajíčka
  • 2 PL mlieka
  • soľ
Inštrukcie
  1. Na panvicu dáme roztopiť maslo a cibuľu NAOZAJ pomaličky pražíme do žlta (viac, ako do sklovita).
  2. Z vajíčok si odoberieme jedno žĺtko (alebo aj dve) a trošku zamiešame v poháriku a osolíme.
  3. Zvyšok aj s mliekom dobre vymiešame, osolíme (nehanbite sa - vajíčka toho znesú).
  4. Keď je cibuľa pekne sfarbená (nezhorená), pridáme vyšľahané vajíčka a na strednom plameni pomaly (ale zase nie veľmi) za stáleho miešanie pražíme.
  5. Keď už sa nám zdá, že je hotovo, panvicu presunieme z horáka, primiešame žĺtok (alebo dva) a za stáleho, ale šetrného a pomalého miešania necháme dôjsť žĺtky.
  6. Nemajte predsudky, že sa žĺtky celkom nespravia - to nie je nutné. Podávame s čerstvou zeleninkou a mäkkým chlebom. Viete lepšie raňajky?