Pánska praženica
Praženica - medzinárodné jedlo. Vie ju každý. Viete ale aj takú pánsku, krémovú, šťavnatú?
Ingrediencie
- 1 menšia cibuľa nadrobno nakrájaná
- 25-30 g masla
- 3 vajíčka
- 2 PL mlieka
- soľ
Inštrukcie
-
Na panvicu dáme roztopiť maslo a cibuľu NAOZAJ pomaličky pražíme do žlta (viac, ako do sklovita).
-
Z vajíčok si odoberieme jedno žĺtko (alebo aj dve) a trošku zamiešame v poháriku a osolíme.
-
Zvyšok aj s mliekom dobre vymiešame, osolíme (nehanbite sa - vajíčka toho znesú).
-
Keď je cibuľa pekne sfarbená (nezhorená), pridáme vyšľahané vajíčka a na strednom plameni pomaly (ale zase nie veľmi) za stáleho miešanie pražíme.
-
Keď už sa nám zdá, že je hotovo, panvicu presunieme z horáka, primiešame žĺtok (alebo dva) a za stáleho, ale šetrného a pomalého miešania necháme dôjsť žĺtky.
-
Nemajte predsudky, že sa žĺtky celkom nespravia - to nie je nutné. Podávame s čerstvou zeleninkou a mäkkým chlebom. Viete lepšie raňajky?