
Plnený Hermelín
Plnený Hermelín - Syrová špecialita. Vyskúšajte tento nenáročný recept na vynikajúcu syrovú špecialitu.
Ingrediencie
- 2 Hermelíny
- 6 vlašských orechov na ozdobu
- 150 g masla
- 100 g šunky
- 3 polievkové lyžice mlieka
- mletá červená paprika
- soľ
- 1 balíček syra žervé
- sardelová pasta
- 2 PL nadrobno nasekaných orechov
- mleté čierne korenie
Inštrukcie
-
Maslo vymiešame do peny a rozdelíme na 2 časti.
-
Do jednej vmiešame na drobno pokrájanú šunku, 2 polievkové lyžice mlieka, červenú papriku a soľ.
-
Do druhej vmiešame posekané orechy, soľ a korenie.
-
Žervé vymiešame s polievkovou lyžicou mlieka a sardelovou pastou. Hermelín necháme schladiť a každý rozdelíme na 4 kolieska.
-
Prvé koliesko natrieme šunkovou náplňou, druhé potrieme sardelovou náplňou, tretie orechovou.
-
Spojíme ako tortu.
-
Na vrch nastriekame ozdobu z náplne a rovnomerne nakladieme polovice vlašských jadier a necháme stuhnúť.
-
Pred podávaním nakrájame každý Hermelín na 6 častí.
-
Ak nemáme veľa času, môžeme urobiť aj Hermelín naplnený iba jednou z náplní.