Kapustové karbonátky
Nie je tu síce všetko dietne, ale kapusta to všetko kompenzuje a výsledok je dietny obed. (Karin)
Ingrediencie
  • 400 g hlávkovej kapusty
  • 50 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 1 malú žemľu
  • 200 g mäkkej salámy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránku
  • 100 g strúhanky
  • 100 g oleja
Poznámky k receptu

Hlávkovú kapustu dáme do osolenej vriacej vody, uvaríme do polomäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Potom kapustu pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou, cesnakom a žemľou namočenou v mlieku. Pridáme na drobné kúsky pokrájanú mäkkú salámu,soľ, mleté čierne korenie, majoránku, 1 vajce, strúhanku a zmes vypracujeme. Zo zmesi tvarujeme bochníčky, namáčame v rozšľahanom vajci, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom tuku do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.