Zemiaková pizza
Zemiakové cesto určite pridá na kvalite každej pizze (aj talianskej)
Ingrediencie
  • 600 g zemiakov soľ, 2 lyžice polohrubej múky, 4 vajcia, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 konzervu olúpaných rajčiakov, alebo 3-4 čerstvé, 50g tenkých plátkov prerastenej údenej slaniny, 100g čiernych olív-možno vynechať,niekoľko čili papričiek, alebo pokrájanú papriku, 300g tvrdého syra, 1 vetvičku šalvie-možno nahradiť sušenou, trocha rozmarínu, 2 lyžice oleja
Inštrukcie
  1. Zemiaky uvaríme v šúpke, po vychladnutí ich olúpeme a roztlačíme.
  2. Primiešame k nim múku, žĺtky, soľ, korenie a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. Zemiakové cesto dáme do vymastenej formy alebo na plech.
  4. Obložíme kúskami rajčiakov, slaniny, čili papričkami alebo pásikmi papriky, plátkami syra, prípadne olivami, okoreníme a posypeme śalviou a rozmarínom.
  5. Pokvapkáme olejom.
  6. Vložíme do rúry predhriatej na 225 stupňov a pečieme asi 40 minút.
  7. Podávame so zeleninovými šalátmi.