Pekáč zeleninovej hojnosti
Pozor, nezabudnite na syr a bagetu, lebo od tohoto jedla schudnete a zničíte si tak postavu a ťažko nadobudnuté kilečká.
Ingrediencie
  • 500 g paradajok niva alebo feta, aj menej, 2 menšie cukiny, 2 baklažány, 2 červené a 1zelenú papriku, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, za hrsť bazalky, ešte osobitne zmes bazalky, petržlenovej vňate a pažítky, 250g syra, soľ, čierne mleté korenie, asi 200g strúhanky, 6 lyžíc olivového oleja
Inštrukcie
  1. Umyté baklažány a cukinky pokrájame na kolieska, očistenú papriku na kúsky, paradajky na štvrtky a potom ešte napoly a zatial odložíme.
  2. Na 4 lyžiciach oleja, popražíme najprv pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, popražíme a postupne pridávame baklažány, cukinu a papriku. Dusíme asi 10 minút, potom pridáme paradajky, bazalku, zmes ochutíme a dáme do pekáča.
  3. Strúhanku zmiešame so zvyśným olejom, rozmrveným alebo nadrobno pokrájaným syrom, posekanými bylinkami a posypeme podusenú zeleninovú zmes v pekáči. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 25minút.
  4. Pri podávaní ozdobíme ešte čerstvými lístkami bazalky. Prílohy môžu byť rôzne, chuť však umocní najmä chrumkavá bageta.