Pikantné cestoviny s tuniakom
Taká vysokoškolská internátna gastronómia.
Ingrediencie
  • 1 balík cestovín-rúrok nemusia však byť, 2 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 200g tuniaka v oleji, 50g ančovičiek, 2 posekané čili papričky, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
Inštrukcie
  1. Na olivovom oleji, ku ktorému pridáme aj časť scedeného oleja z konzervy, jemne popražíme posekaný cesnak, ančovičky a posekané čili papričky.
  2. Pridáme scedeného a popučeného tuniaka, okoreníme a len opatrne prisolíme(ak treba-anćovičky sú slané). Zmes dochutíme polovicou posekanej petržlenovej vňate a odstavíme.
  3. V osolenej vode obvyklým spôsobom uvaríme cestoviny, scedíme ich, premiešame s pripravenou tuniakovou zmesou,zvyšným olejom z konzervy a premiešame.
  4. Nakoniec posypeme druhou polovicou posekanej petržlenovej vňate a štipkou čerstvo zomletého korenia.