Zeleninovo-kuracia zmes
Naša milá chutná zeleninka.:-)
Ingrediencie
- asi 400g kuracích pŕs
- 1 červená paprika
- 5 malých cibuliek
- kúsok čerstvého ďumbiera alebo lyžička mletého,
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g pekingskej kapusty z hrubej časti hlávky,
- 2 veľké postrúhané mrkvy
- šťava z 1 citróna
- 3 lyžičky čili omáčky
- 2-3 lyžice oleja
- soľ
Inštrukcie
-
Kuracie prsia pokrájame na plátky, posolíme a na panvici potretej olejom ich z oboch strán poopekáme do zlato hneda a chrumkava. Dobre opečené mäso vyberieme, pokrájame a zatiaľ držíme v teple.
-
Do panvice pridáme ešte trošku oleja, popražíme na ňom postrúhanú mrkvu, papriku pokrájanú na rezance, cibuľku pokrájanú na plátky, postrúhaný čerstvý alebo sušený ďumbier a za stáleho miešania popražíme.
-
Pridáme pokrájanú kapustu, znova popražíme, vložíme späť mäso, ochutíme čili omáčkou a citrónovou šťavou a ešte popražíme. Ak treba, prisolíme. Podávame teplé, s chlebom alebo ryžou.