Zeleninovo-kuracia zmes
Naša milá chutná zeleninka.:-)
Ingrediencie
  • asi 400g kuracích pŕs
  • 1 červená paprika
  • 5 malých cibuliek
  • kúsok čerstvého ďumbiera alebo lyžička mletého,
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g pekingskej kapusty z hrubej časti hlávky,
  • 2 veľké postrúhané mrkvy
  • šťava z 1 citróna
  • 3 lyžičky čili omáčky
  • 2-3 lyžice oleja
  • soľ
Inštrukcie
  1. Kuracie prsia pokrájame na plátky, posolíme a na panvici potretej olejom ich z oboch strán poopekáme do zlato hneda a chrumkava. Dobre opečené mäso vyberieme, pokrájame a zatiaľ držíme v teple.
  2. Do panvice pridáme ešte trošku oleja, popražíme na ňom postrúhanú mrkvu, papriku pokrájanú na rezance, cibuľku pokrájanú na plátky, postrúhaný čerstvý alebo sušený ďumbier a za stáleho miešania popražíme.
  3. Pridáme pokrájanú kapustu, znova popražíme, vložíme späť mäso, ochutíme čili omáčkou a citrónovou šťavou a ešte popražíme. Ak treba, prisolíme. Podávame teplé, s chlebom alebo ryžou.