Karfiol s bešamelom
Nielen vyprážaný karfiol chutí super. 🙂
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 200 g eidamu
- 100 g údeného mäsa alebo šunkovej salámy
- 2,5 dl mlieka
- 60 g masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 žĺtok
- mleté biele korenie
- soľ
Inštrukcie
-
Syr rozdelíme na dve polovičky - prvú nakrájame na hranolčeky a druhú postrúhame.
-
Rovnako pripravíme údené mäso alebo šunkovú salámu.
-
Dobre umytý a odkvapkaný karfiol krátko povaríme v osolenej vode a potom prešpikujeme hranolčekmi syra a údeneho mäsa alebo salámy.
-
Z oleja a múky pripravíme svetlejšiu zápražku, zalejeme ju mliekom a asi 10 minút varíme.
-
Potom pridáme postrúhaný syr a údené alebo salámu, necháme vychladnúť a vmiešame žĺtok, soľ a korenie.
-
Karfiol dáme do vymasteného pekáča, zalejeme pripraveným bešamelom a vo vyhriatej rúre pečieme 10-15 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
-
Podávame ľubovoľne so zemiakmi alebo s chlebom.