Karfiol s bešamelom
Nielen vyprážaný karfiol chutí super. 🙂
Ingrediencie
  • 1 karfiol
  • 200 g eidamu
  • 100 g údeného mäsa alebo šunkovej salámy
  • 2,5 dl mlieka
  • 60 g masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • mleté biele korenie
  • soľ
Inštrukcie
  1. Syr rozdelíme na dve polovičky - prvú nakrájame na hranolčeky a druhú postrúhame.
  2. Rovnako pripravíme údené mäso alebo šunkovú salámu.
  3. Dobre umytý a odkvapkaný karfiol krátko povaríme v osolenej vode a potom prešpikujeme hranolčekmi syra a údeneho mäsa alebo salámy.
  4. Z oleja a múky pripravíme svetlejšiu zápražku, zalejeme ju mliekom a asi 10 minút varíme.
  5. Potom pridáme postrúhaný syr a údené alebo salámu, necháme vychladnúť a vmiešame žĺtok, soľ a korenie.
  6. Karfiol dáme do vymasteného pekáča, zalejeme pripraveným bešamelom a vo vyhriatej rúre pečieme 10-15 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
  7. Podávame ľubovoľne so zemiakmi alebo s chlebom.