Pão de Queijo
Brazilské pečené syrové guľky
Ingrediencie
  • 500 g maniokový škrob - dá sa bežne kúpiť - minimálne na internete. nedá sa ničím nahradiť
  • 0,50 l plnotučného mlieka
  • 0,25 l šálka neutrálny rastlinný olej
  • 4 vajcia
  • 150 g syr feta
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica soli
Inštrukcie
  1. V hlbšej panvici zmiešame mlieko, olej a soľ a privedieme do varu. Do hrnca dáme maniokový škrob (nenahradzujte ho zemiakovým), zalejeme horúcim mliekom a drevenou vareškou vymiešame ho homogénnej rovnorodej lepkavej pasty, ktorú necháme vychladnúť
  2. Rúru predhrejte na 190 °C
  3. Pridajte rozšľahané vajcia a syr. Rukami dokladne vypracujeme rovnorodé cesto (10-15 minút). Akonáhle máme cesto vypracované, vytvárame z neho kulky v tvare golfovej lopičky a dáme na plech vypodložený papierom na pečenie. Počítajte s tým, že gulky sa ešte asi o 25 % zväčšia, čiže medzi nimi tomu musí zodpovedať. (1 gulka a tolko isto voľného miesta).
  4. Plech umiestnite do hornej polovice rúry a pečte 15 minút. Potom znížte teplotu na 150 °C a pečte ešte 15 minút. Vyberte z rúry a podávame horúce.