Šampiňóny plnené pečeňou
Vyprážané šampiňóny plnené kuracou pečeňou
Ingrediencie
  • Na 2 porcie:
  • 4 veľké šampiňóny
  • 4 ks kuracích pečienok
  • 2 vajcia
  • menšia cibuľa
  • 1 PL oleja
  • posekaná petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie
  • strúhanka
  • hladká múka
  • olej na vyprážanie
Inštrukcie
  1. Šampiňóny očistíme, nožičky odrežeme. Pečienky očistíme.
  2. Cibuľu posekáme na drobno. Nožičky šampiňónov nasekáme na drobno.
  3. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nožičky šampiňónov, posolíme, okoreníme a udusíme.
  4. Pridáme jedno vajce a vyrobíme niečo ako praženicu. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
  5. Klobúčiky šampiňónov posolíme, naplníme praženicou (ak je riedka, môžeme ju zahustiť strúhankou).
  6. Na plnku dáme posolenú pečienku a prichytíme špáradlom.
  7. Obaľujeme najprv v múke potom v druhom vajci a v strúhanke.
  8. Potom vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou.
  9. Kuracie pečienky možno soliť aj počas prípravy jedla, bravčovú a hovädziu treba soliť až keď je hotová, inak stvrdne.