Šampiňóny plnené pečeňou
Vyprážané šampiňóny plnené kuracou pečeňou
Ingrediencie
- Na 2 porcie:
- 4 veľké šampiňóny
- 4 ks kuracích pečienok
- 2 vajcia
- menšia cibuľa
- 1 PL oleja
- posekaná petržlenová vňať
- soľ
- korenie
- strúhanka
- hladká múka
- olej na vyprážanie
Inštrukcie
-
Šampiňóny očistíme, nožičky odrežeme. Pečienky očistíme.
-
Cibuľu posekáme na drobno. Nožičky šampiňónov nasekáme na drobno.
-
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nožičky šampiňónov, posolíme, okoreníme a udusíme.
-
Pridáme jedno vajce a vyrobíme niečo ako praženicu. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
-
Klobúčiky šampiňónov posolíme, naplníme praženicou (ak je riedka, môžeme ju zahustiť strúhankou).
-
Na plnku dáme posolenú pečienku a prichytíme špáradlom.
-
Obaľujeme najprv v múke potom v druhom vajci a v strúhanke.
-
Potom vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou.
-
Kuracie pečienky možno soliť aj počas prípravy jedla, bravčovú a hovädziu treba soliť až keď je hotová, inak stvrdne.