Tvarohové knedlíčky
Moja babka ich robievala najlepšie. Čím to je, že všetky babičkine recepty sú také dobré ?
Ingrediencie
- 500 g mäkkého bezhrudkového tvarohu alebo termizovaného
- 50 g práškového cukru
- 50 g Palmarínu
- 2 vajcia
- 80 g hrubej múky
- 180 g krupice
- štipka soli
- 50 g vopred namočených a vyžmýkaných hrozienok nemusia byť
- Na posypanie:
- 1 PL masti na opraženie strúhanky
- strúhanka
- práškový cukor
- rozpustená masť alebo maslo
- riedky džem - napr. čučoriedkový
Inštrukcie
-
V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a Palmarínom.
-
Pridáme vajcia, múku, krupicu a štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto.
-
Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
-
Nakoniec vmiešame hrozienka.
-
Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a na pomúčenej doske z nich vytvarujeme guľky.
-
Guľky hádžeme do vriacej vody, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou varechou.
-
Na masti opražíme strúhanku. Pridáme cukor.
-
Guľky polejeme masťou a posypeme strúhankou - ja guľky dám do misky s masťou, v nej ich ponamáčam a potom obalím v strúhanke s cukrom.