Tvarohové knedlíčky
Moja babka ich robievala najlepšie. Čím to je, že všetky babičkine recepty sú také dobré ?
Ingrediencie
  • 500 g mäkkého bezhrudkového tvarohu alebo termizovaného
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g Palmarínu
  • 2 vajcia
  • 80 g hrubej múky
  • 180 g krupice
  • štipka soli
  • 50 g vopred namočených a vyžmýkaných hrozienok nemusia byť
  • Na posypanie:
  • 1 PL masti na opraženie strúhanky
  • strúhanka
  • práškový cukor
  • rozpustená masť alebo maslo
  • riedky džem - napr. čučoriedkový
Inštrukcie
  1. V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a Palmarínom.
  2. Pridáme vajcia, múku, krupicu a štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto.
  3. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
  4. Nakoniec vmiešame hrozienka.
  5. Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a na pomúčenej doske z nich vytvarujeme guľky.
  6. Guľky hádžeme do vriacej vody, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou varechou.
  7. Na masti opražíme strúhanku. Pridáme cukor.
  8. Guľky polejeme masťou a posypeme strúhankou - ja guľky dám do misky s masťou, v nej ich ponamáčam a potom obalím v strúhanke s cukrom.