Mastené lokše s pečienkami
Mastené lokše s pečienkami
Ingrediencie
- Na lokše:
- 800 g zemiakov
- 150 g hrubej múky
- 60 g masti - bravčovej alebo husacej
- soľ
- Pečienky:
- 800 g pečienky - kuracie husacie alebo kačacie
- 1 cibuľa
- 100 g masti - bravčovej alebo husacej
- mleté čierne korenie
- rasca
- 1 ČL soli
Inštrukcie
-
Umyté a v šupke uvarené zemiaky očistíme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
-
Cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko pečieme na horúcej čistej platni.
-
Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou.
-
Pečienky nakrájame na hrubšie plátky.
-
Cibuľu opražíme na ohriatej masti, pridáme pečeň, posypeme rascou, mletým čiernym korením, opečieme zo všetkých strán a krátko podusíme pod pokrývkou. Podusenú pečeň osolíme a hneď podávame.