Viedenské žemlové knedle
Ideálna príloha k mäsu s omáčkou
Ingrediencie
- 4 žemle z predchádzajúceho dňa
- 20 g masla
- 100 g vyškvarenej na kocky nakrájanej slaniny
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 2,5 dl mlieka
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- sneh z 1 bielka
- 60 - 100 g polohrubej múky
- soľ.
Inštrukcie
-
Žemle nakrájame na kocky, pokvapkáme roztopeným maslom, v ktorom je nasekaná petržlenová vňať.
-
Pridáme slaninové oškvarky aj s masťou. V mlieku rozšprudlujeme 1 vajce, 1 žĺtok a soľ a zalejeme ním žemle.
-
Keď mlieko vsiakne, žemle zasypeme múkou a zľahka premiešame. Pridáme sneh z bielka.
-
Holými rukami robíme z cesta gule alebo valčeky, dobre ich postláčame a hádžeme do vriacej vody.
-
Po vyplávaní na hladinu necháme ešte 2-3 minúty (spolu 10 minút) povariť a vyberieme ich. Nakrájame na plátky a podávame.