Makové špecle (nie, nie šúlance)
Rýchlovka, ktorej príprava Vám zaberie 15 minút času a stihnete sa pritom ešte aj prezliecť, keď prídete z práce.
Ingrediencie
  • 500 g vaječné cestoviny - špecle LIDL
  • 100 g mletý mak
  • 100 g kryštál cukor
  • 100 g maslo
  • šípkový lekvár
Inštrukcie
  1. Cestou z práce za zastavíme kúpiť mak, špecle (cestoviny) a maslo (cukor určite doma máme). Prídeme domov a dáme variť vodu. Ideme sa prezliecť (vyplníme čas, kým zovrie voda).
  2. Do vriacej vody ponoríme špecle a pokiaľ vyplávajú (minútka-nie viac) tak ich necháme variť. Medzitým roztopíme maslo. Vyberieme špecle, zalejeme maslo, posypeme makom a cukrom, zamiešame a zakryjeme na 5 minút.
  3. Naservírujeme na tanier, a trošku dochutíme ŠÍPKOVÝM LEKVÁROM (nemusí byť - ale je to o triedu lepšie). Toto varenie je pre tri osoby, takže keď máte dve deti, jednému v obchode kúpte rožok a potom mu dajte ešte jeden cestou domov. Viac sa Vám ujde.