Valentínske srdce
Prekvap svoju polovičku srdcom na raňajky alebo na večeru
Ingrediencie
- Na 1 porciu:
- 1 dlhší párok
- 1 plátok šunky
- 50 g mrazenej miešanej zeleniny
- koreniny podľa chuti
- 1 vajce
- 1 PL oleja
- soľ
- chlieb
Inštrukcie
-
Zeleninu udusíme a dochutíme podľa chuti.
-
Na panvicu nalejeme olej.
-
Párok rozkrojíme po dĺžke tak, aby zostal na jednom konci spojený.
-
Vyvrátime (viď obrázok) tak, aby sa vytvarovalo srdce. Spojíme špáradlom a položíme na panvicu.
-
Do párkového srdca vložíme plátok šunky tak, aby nepresahoval cez srdce.
-
Naplníme zeleninou. Na záver do stredu vyklopíme vajce tak, aby bol žĺtok uprostred. Posolíme. Pečieme prikryté alebo v rúre, kým vajce nestuhne.
-
Z chleba formičkou alebo nožom vykrojíme srdiečka a takto podávame k srdcu. Prizdobíme jarnou cibuľkou, paradajkou a zeleninou podľa chuti.