Valentínske srdce
Prekvap svoju polovičku srdcom na raňajky alebo na večeru
Ingrediencie
  • Na 1 porciu:
  • 1 dlhší párok
  • 1 plátok šunky
  • 50 g mrazenej miešanej zeleniny
  • koreniny podľa chuti
  • 1 vajce
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • chlieb
Inštrukcie
  1. Zeleninu udusíme a dochutíme podľa chuti.
  2. Na panvicu nalejeme olej.
  3. Párok rozkrojíme po dĺžke tak, aby zostal na jednom konci spojený.
  4. Vyvrátime (viď obrázok) tak, aby sa vytvarovalo srdce. Spojíme špáradlom a položíme na panvicu.
  5. Do párkového srdca vložíme plátok šunky tak, aby nepresahoval cez srdce.
  6. Naplníme zeleninou. Na záver do stredu vyklopíme vajce tak, aby bol žĺtok uprostred. Posolíme. Pečieme prikryté alebo v rúre, kým vajce nestuhne.
  7. Z chleba formičkou alebo nožom vykrojíme srdiečka a takto podávame k srdcu. Prizdobíme jarnou cibuľkou, paradajkou a zeleninou podľa chuti.