Rizoto
Rizoto – ľahký a dobrý recept na sobotňajší obed
Ingrediencie
  • olej
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 šálky ryža
  • 2 mrkvy 1 menší kaleráb, 1 petržlen, 1/4 balenia mrazeného hrášku, 1/4 balenia mrazenej kukurice
  • 2 plátky kuracie prsia nemusia byť, ale je to tak chutnejšie
  • 150 g šampiňóny
  • soľ
  • vegeta
  • čierne mleté korenie
  • paprika červená mletá sladká
  • na posypanie tvrdý nastrúhaný syr
  • ako príloha sterilizované uhorky alebo šalát
Inštrukcie
  1. Na oleji si opražíme cibuľu do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, sprudka opečieme, ochutíme vegetou, paprikou, podlejeme troškou vody a necháme dusiť kým mäso nie je skoro mäkké.
  2. Pridáme zeleninu a šampiňóny a chvíľku dusíme. Potom pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 šálky vody.
  3. Ochutíme soľou a pridáme korenie. Necháme vodu zovrieť.
  4. Keď voda zovrie, prikryjeme pokrievkou a dáme do predhriatej rúry na 170°C na asi 30 minút. Po asi 20-tich minútach premiešame – rizoto je hotové, keď všetka voda vsiakne a ryža je mäkká.
  5. Servírujeme posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou.