Cestoviny tuniakovo-olivové
Ingrediencie
- 250 g cestoviny
- soľ
- olivový olej
- 100 g maslo
- citrónová šťava
- 1,5 dl smotana na šľahanie
- 200 g tuniak v oleji
- 120 g zelené olivy
- mleté čierne korenie
- pažitka
- Čas prípravy: 15 min.
Inštrukcie
-
Cestoviny uvaríme v osolenej vode aldente a pokvapkáme olivovým olejom.
-
V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a šľahačkovú smotanu. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme ešte smotanu. Do citrónovej omáčky primiešame uvarené cestoviny, scedeného tuniaka a zelené olivy nakrájané na kolieska.
-
Cestoviny prehrejeme, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.