Francúzske zemiaky
Aj keď ich francúzi nepoznajú, slováci ich milujú a na tie najlepšie nedajú dopustiť
Ingrediencie
  • 1 kg ošúpaných SUROVÝCH zemiakov
  • 0,5 l sladkej smotany 33%
  • 2 veľká konzerva kukurice BONDUELLE
  • 4-5 vajíčok uvarených natvrdo
  • 1 ČL soli
  • štipka čierneho korenia
  • 2 rozpučené strúčiky cesnaku
  • 5 ks bravčových párkov PIKOK z LIDLA balené po cca 19-20ks
  • 100 g strúhaného syra podľa chuti
Inštrukcie
  1. Vajíčka si uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme - nakrájame krájačom NA KOLIESKA.
  2. Smotanu necháme zovrieť.
  3. Ešte pred varom pridáme soľ, korenie, cesnak. Surové očistené zemiaky nakrájame na kolieska (1-2mm). Naukladáme na spodok zapekacej misy prvú vrstvu.
  4. Nasypeme polovicu kukurice, dáme polovicu vajíčok varených vajíčok. Znova zemiaky, na kolieska nakrájané párky, zvyšok kukurice, zvyšok vajíčok, zvyšok zemiakov.
  5. Zalejeme VRIACOU smotanou. Posypeme strúhaným syrom Dáme do rúry (nie úplne na spodok, ale do spodnej časti) na 170 stupňov a pečieme v otvorenom pekáči a pri zatvorenej rúre celú hodinu.
  6. Vyberte z rúry, posypeme strúhaným syrom a pred podávaním počkajte 10 minút. Verte mi, oplatí sa. Odparí sa prebytočná tekutina a zemiaky sú úžasné.