
Francúzske zemiaky
Aj keď ich francúzi nepoznajú, slováci ich milujú a na tie najlepšie nedajú dopustiť
Ingrediencie
- 1 kg ošúpaných SUROVÝCH zemiakov
- 0,5 l sladkej smotany 33%
- 2 veľká konzerva kukurice BONDUELLE
- 4-5 vajíčok uvarených natvrdo
- 1 ČL soli
- štipka čierneho korenia
- 2 rozpučené strúčiky cesnaku
- 5 ks bravčových párkov PIKOK z LIDLA balené po cca 19-20ks
- 100 g strúhaného syra podľa chuti
Inštrukcie
-
Vajíčka si uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme - nakrájame krájačom NA KOLIESKA.
-
Smotanu necháme zovrieť.
-
Ešte pred varom pridáme soľ, korenie, cesnak. Surové očistené zemiaky nakrájame na kolieska (1-2mm). Naukladáme na spodok zapekacej misy prvú vrstvu.
-
Nasypeme polovicu kukurice, dáme polovicu vajíčok varených vajíčok. Znova zemiaky, na kolieska nakrájané párky, zvyšok kukurice, zvyšok vajíčok, zvyšok zemiakov.
-
Zalejeme VRIACOU smotanou. Posypeme strúhaným syrom Dáme do rúry (nie úplne na spodok, ale do spodnej časti) na 170 stupňov a pečieme v otvorenom pekáči a pri zatvorenej rúre celú hodinu.
-
Vyberte z rúry, posypeme strúhaným syrom a pred podávaním počkajte 10 minút. Verte mi, oplatí sa. Odparí sa prebytočná tekutina a zemiaky sú úžasné.