Zapekané zemiaky so špenátom
Zapekané zemiaky so špenátom - zdravé a dobré
Ingrediencie
- 600 g zemiaky - uvarené v šupke
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL masla
- 300 g mraz. špenát
- muškát. orech
- 250 g kyslá smotana
- 50 g strúhaný ementál
- 2 vajcia surové
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
Inštrukcie
-
Cesnak posekať a 1 min. opražiť na 2 PL masla. Pridať špenát, nechať na miernom ohni rozmraziť.
-
Pridať soľ, korenie a muškát. orech. Zemiaky očistiť, nakrájať na plátky.
-
Smotanu rozšľahať so syrom, vajcami, soľou a korením. Formu vymastiť 1 PL masla, na dno dať 1/2 masla, polovičku zemiakov, zaliať tretinou smotany, špenát, na kolieska nakrájané varené vajcia, vyliať tretinu smotany, zemiaky a zaliať zvyšnou smotanou. Piecť pri 180 °C asi 45 minút.
-
Môžeme vylepšiť pridaním na kolieska nakrájanej točenej salámy.