Krupicová kaša
Ako dieťa som ju miloval a nejedol som ju niekoľko rokov - už som aj zabudol, že existuje. Moja dcéra rozkázala (v obchode sme na ňu narazili), že ona chce tú myšičkinu kašičku - ďakujem jej za to 🙂
Ingrediencie
- 1 liter mlieka tri stredné porcie
- 100 g krupice
- 4 PL cukru + stipka soli na zvýraznenie ostatných chutí
- na posypanie granko alebo nestlé kakao
Inštrukcie
-
Do studeného mlieka dáme kryštálový cukor, stipku soli a za stáleho miešania (mlieko je stále ešte studené, ale už ho zohrievame) prisypeme krupicu. privedieme do varu a vylejeme do tanierov opláchnutých studenou vodou. nakreslíme obrázok (grankom) a trošku ešte posypeme.
-
Základné pravidlo (3 stredné porcie)
-
1 liter mlieka = 100g krupice
-
ak chceš menej porcií (dve stredne veľké porcie)
-
0,5 l mlieka = 50g krupice
Super. Po 15 rokoch som ju uvaril na prvy sup. Pomer mlieko krupica idealny. Pridal som na konci 15g masla. D.