Jarný karfiol s kvalitnými zemiakmi
ľahko a chutne, pre zaciatočníkov, ktorí ešte nedržali varechu
Ingrediencie
  • 1 karfiol
  • 3 vajcia
  • hladká múka na obaľovanie
  • struhanka
  • zemiaky
  • olej
Inštrukcie
  1. karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme cca 5 minút. Scedime a nechame vychladnúť.
  2. V miske rozšľaháme vajíčka a pridáme trochu mlieka a soli. Vychladnutý karfiol obalíme v múke, vajíčku a struhanke. Vypekame na oleji do chrumkava. Medzi tým si predvaríme celé zemiaky cca 7 minút.
  3. Scedíme a nakrajáme na kolieska a opekáme na oleji. Servirujeme podla vlastnej chuti. nabudúce sa naučíme ako spravne drzat pribor a ako správne jesť tlačenku, Dobru chut 😀