Jarný karfiol s kvalitnými zemiakmi
ľahko a chutne, pre zaciatočníkov, ktorí ešte nedržali varechu
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 3 vajcia
- hladká múka na obaľovanie
- struhanka
- zemiaky
- olej
Inštrukcie
-
karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme cca 5 minút. Scedime a nechame vychladnúť.
-
V miske rozšľaháme vajíčka a pridáme trochu mlieka a soli. Vychladnutý karfiol obalíme v múke, vajíčku a struhanke. Vypekame na oleji do chrumkava. Medzi tým si predvaríme celé zemiaky cca 7 minút.
-
Scedíme a nakrajáme na kolieska a opekáme na oleji. Servirujeme podla vlastnej chuti. nabudúce sa naučíme ako spravne drzat pribor a ako správne jesť tlačenku, Dobru chut 😀