Pečené zemiaky
Pečené zemiaky - príloha k mäsu alebo výborné s kyslým mliekom
Ingrediencie
  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • 3 PL masti alebo oleja
Inštrukcie
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, dáme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme a varíme asi 10 minút.
  2. Potom vodu zlejeme a tekéto predvarené zemiaky vysypeme na veľký plech.
  3. Tam ich posypeme rascou, nasekanou petržlenovou vňaťou, dosolíme a dobre premiešame s masťou tak, aby sa na povrchu zemiakov prichytila slabá vrstva masti.
  4. Dáme zapiecť do horúcej rúry, kým nie sú tak akurát chrumkavé. Počas pečenia môžeme občas opatrne premiešať, aby sa nepripiekli, ale najlepšie sú aj tak také, ktoré treba zoškriabavať z pekáča.
  5. Môžeme ich dať ako prílohu k mäsu ale výborné sú aj len s kyslým mliekom na večeru.