
Pečené zemiaky
Pečené zemiaky - príloha k mäsu alebo výborné s kyslým mliekom
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- soľ
- rasca
- petržlenová vňať
- 3 PL masti alebo oleja
Inštrukcie
-
Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, dáme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme a varíme asi 10 minút.
-
Potom vodu zlejeme a tekéto predvarené zemiaky vysypeme na veľký plech.
-
Tam ich posypeme rascou, nasekanou petržlenovou vňaťou, dosolíme a dobre premiešame s masťou tak, aby sa na povrchu zemiakov prichytila slabá vrstva masti.
-
Dáme zapiecť do horúcej rúry, kým nie sú tak akurát chrumkavé. Počas pečenia môžeme občas opatrne premiešať, aby sa nepripiekli, ale najlepšie sú aj tak také, ktoré treba zoškriabavať z pekáča.
-
Môžeme ich dať ako prílohu k mäsu ale výborné sú aj len s kyslým mliekom na večeru.