Vyprážaná tekvica
Vyprážaná tekvica - alebo cukina, alebo kaleráb - tekvice dozrievajú, treba ich zúžitkovať
Ingrediencie
- tekvica patizón, cukina
- soľ
- vajcia
- hladká múka
- strúhanka
- šunková saláma nemusí byť
- olej na vyprážanie
Inštrukcie
-
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé kolieska. Z oboch strán posolíme - tekvica pustí trošku vody a lepšie sa na ňu prilepí obal. Potom na ňu prilepíme z oboch strán koliesko salámy.
-
Obaľujeme najprv v múke, potom vo vajíčku a na koniec v strúhanke. Dáme na rozpálený olej a vyprážame do ružova. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
-
Tip: Ak saláma nechce pri obaľovaní držať, prichytíme ju špáradlom.