Pôstne budhistické jedlo
Ide o bezmäsité, ale dosť sýte jedlo - opečené ryžové rezance so zeleninou, ktorého príprava zaberie do 15- 20 min.
Ingrediencie
- Budeme potrebovať :
- Wok alebo veľkú panvicu
- Ryžové rezance široké 400g
- ½ póru
- 4 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/3 zeleru
- 200 g bielej alebo čínskej kapusty
- 2-3 ružičky brokolice
- 1 hrsť búrskych orieškov
- 5 lyžíc oleja napr.Maggi, soľ, sójovú omáčku, Worčester, prip. tekuté polievkové korenie
Inštrukcie
-
Vo Woku si dáme rozpáliť olej, ku ktorému pridáme nadrobno nakrájaný pórik, chvíľu smažíme.
-
Medzitým si všetku surovú zeleninu nastrúhame (najlepšie v robote) a keď je už pórik opečený, pridáme ju do panvice.
-
Zmes zamiešame, posolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, Wočestrom, príp. polievkovým korením.
-
Kým sa zelenina opečie, uvaríme si ryžové rezance podľa návodu (väčšinou stačí zaliať vriacou vodou alebo iba chvíľku, cca 3 min. povariť).
-
Ešte teplé pridáme k zelenine, všetko spolu premiešame, pridáme buráky a chvíľu popražíme.Podávame s paličkami 🙂
Od začiatku celá rodina milujeme tento recept. Samozrejme každý si ho trochu upraví.