Krehké mandľové čajové pečivo
Krehké okamžite po vytiahnutí z rúry. V ústach sa Vám samé rozpadá, netreba žiadny lekvár, žiadnu plnku, len dúšok dobrého čaju.
Ingrediencie
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 zmäknuté maslo 250g
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1/2 čl vanilkovej arómy
  • 1/2 čl mandľovej arómy alebo ešte jednu vanilkovú
  • medzi prsty soli
  • l úpané mandle alebo aj nie
Inštrukcie
  1. Zo surovín (okrem mandlí) vypracujeme cesto spravíme do tvaru valčeka a dáme na pár hodín (stačí 2) do chladničky.
  2. Po dvoch hodinách si z cesta ODREŽEME taký kus, ako päsť, pomúčime pracovný priestor a zozvaľkáme na plát cca 2-3 mm.
  3. Cesto je dosť lepivé a krehké, preto treba posypať pod aj na cesto múku (polohrubá sa mi veľmi osvedčila.
  4. Povykrajujeme rôzne tvary - pridáme mandľu (ako keď robíte medovníčky) a pečieme cca 10-12 minút pri teplote okolo 180 stupňov.
  5. Ak trošku chytia farbu, budú len lepšie. Viem, že aj čierna je farba, ale tentokrát buďme rasisti a Afriku neberme.
  6. Stačí do žlta, prípadne žlto-hneda (Čína až India).
Poznámky k receptu

Dobrú chuť a príjemné chvíle pri čajíčku 🙂