špenátové rizoto so syrom a cesnakom
Málokto má rád špenát, možno je neprávom zatracovaný práve kvôli svojej farbe, ale ak sa skombinuje so správnymi surovinami a pohráme sa trošku s chuťami, získame nielen bombu plnú železa, ale aj chutnú lahôdku 🙂
Ingrediencie
  • 1 ks mladej cibuľky jarnej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g špenátového pyré
  • 3 dl pohár guľatozrnnej ryže
  • vývar prípadne bujón
  • trošku oleja vegeta
  • trošku syra na strúhanie - ja som použila eidam
Inštrukcie
  1. Na troške oleja si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku aj s vňaťou, pridáme pretlačený cesnak, špenát, trošku vegety, prepláchnutú ryžu, chvíľku porestujeme a zalejeme vriacim vývarom prípadne rozpusteným bujónom v takom množstve, aby bola ryža ponorená minimálne 1cm nad povrchom.
  2. Prikryjeme, dusíme 5 - 7 minút na zníženej teplote, odstavíme, neodokrývame a necháme vplyvom tepla ryžu "dovariť" 15 - 20 minút do mäkka
Poznámky k receptu

podávame posypané so strúhaným syrom