Čína ala evita
milujem cestoviny nielen preto, že sa dajú urobiť na milion spôsobov ale aj preto, že jedlá sú hotové doslova do pár minút 🙂
Ingrediencie
- množstvo surovín pre 2 dospelé osoby:
- pol balíka cestovín
- 1 menšie kuracie prsíčko 120g,
- 1 mrkvu
- 1/2 petržlenu
- 1/2 kalerábu
- 1 jarnú cibuľku
- 1/3 póru
- 3 PL sojovej omáčky trošku vegety,
- 5 g eidamu
- zmes korenia na chinu
Inštrukcie
-
postup je úplne jednoduchý - cestoviny si vyvaríme v osolenej slanej vode a zlejeme.
-
Všetkú zeleninu si nakrájame na malé kúsky, kuracie prsíčko nakrájame na pásiky a všetko spolu dáme restovať na olej (nešetríme olejom v tomto prípade, aby jedlo nebolo suché), nezakryté restujeme 3 minutky, pridáme sojovú omáčku, na kocky nakrájaný eidam, vegetu, poprášime korením na chinu, prikryjeme, stiahneme teplotu a na vlastnej šťave ešte podusíme 3 - 4 minútky.
-
Hotové zmiešame s cestovinou, poriadne premiešame a môžeme podávať 🙂
-
dobrú chuť 🙂
-
Klasické pečené zemiaky v šupke - s malou fintou na urýchlenie pečenia
-
Zloženie:
-
Zemiaky v šupke - také aké predávajú v obchode alebo vykopete na poli - samozrejme patrične umyté
-
Voda
-
K tomu:
-
soľ
-
maslo
-
kyslé mlieko
-
Postup:
-
Podstatou tohoto jedla je upiecť zemiaky v šupke.
-
My použijeme malú fintu: ak sú zemiaky priveľké, piekli by sa dlho a mohli by vnútri zostať surové.
-
Takže my ich najprv uvaríme vo vode, vodu zlejeme a až potom upečieme v rúre.
-
Keď sa zdá, že sú hotové, rozkrojíme jeden zemiak a skontrolujeme stred, či je už naozaj hotový.
-
Konzumujeme posolené, s kúskom masla a zapíjame kyslým mliekom.
-
Je to výborná večera.
Poznámky k receptu
Tip: Ak sa Vám šupka nepozdáva, kľudne ju z upečených zemiakov ošúpte a vyhoďte.