Čína ala evita
milujem cestoviny nielen preto, že sa dajú urobiť na milion spôsobov ale aj preto, že jedlá sú hotové doslova do pár minút 🙂
Ingrediencie
  • množstvo surovín pre 2 dospelé osoby:
  • pol balíka cestovín
  • 1 menšie kuracie prsíčko 120g,
  • 1 mrkvu
  • 1/2 petržlenu
  • 1/2 kalerábu
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1/3 póru
  • 3 PL sojovej omáčky trošku vegety,
  • 5 g eidamu
  • zmes korenia na chinu
Inštrukcie
  1. postup je úplne jednoduchý - cestoviny si vyvaríme v osolenej slanej vode a zlejeme.
  2. Všetkú zeleninu si nakrájame na malé kúsky, kuracie prsíčko nakrájame na pásiky a všetko spolu dáme restovať na olej (nešetríme olejom v tomto prípade, aby jedlo nebolo suché), nezakryté restujeme 3 minutky, pridáme sojovú omáčku, na kocky nakrájaný eidam, vegetu, poprášime korením na chinu, prikryjeme, stiahneme teplotu a na vlastnej šťave ešte podusíme 3 - 4 minútky.
  3. Hotové zmiešame s cestovinou, poriadne premiešame a môžeme podávať 🙂
  4. dobrú chuť 🙂
  5. Klasické pečené zemiaky v šupke - s malou fintou na urýchlenie pečenia
  6. Zloženie:
  7. Zemiaky v šupke - také aké predávajú v obchode alebo vykopete na poli - samozrejme patrične umyté
  8. Voda
  9. K tomu:
  10. soľ
  11. maslo
  12. kyslé mlieko
  13. Postup:
  14. Podstatou tohoto jedla je upiecť zemiaky v šupke.
  15. My použijeme malú fintu: ak sú zemiaky priveľké, piekli by sa dlho a mohli by vnútri zostať surové.
  16. Takže my ich najprv uvaríme vo vode, vodu zlejeme a až potom upečieme v rúre.
  17. Keď sa zdá, že sú hotové, rozkrojíme jeden zemiak a skontrolujeme stred, či je už naozaj hotový.
  18. Konzumujeme posolené, s kúskom masla a zapíjame kyslým mliekom.
  19. Je to výborná večera.
Poznámky k receptu

Tip: Ak sa Vám šupka nepozdáva, kľudne ju z upečených zemiakov ošúpte a vyhoďte.