Chlebová alebo strúhanková placka
Zostal vám starý chlieb alebo pečivo? Alebo ste pre obaľovaní rezňov neodhadli množstvo a zostali vám vajcia? S týmto receptom ich spotrebujete.
Ingrediencie
- starší chlieb alebo pečivo
- vajcia
- strúhanka
- soľ
- mlieko nie je nutné
- koreniny podľa chute
- olej na vyprážanie
Inštrukcie
-
Ak je chlieb tvrdší, namočíme ho do mlieka, aby zmäkol.
-
Prebytočné mlieko potom vyžmýkame.
-
Ak máte iba vajcia (napr. z obaľovania rezňov) a nemáte chlieb, použite iba strúhanku.
-
Aj keď urobíte iba malú placku, ktorú vypražíte spolu s rezňami, prebytočné vajce takto zužitkujete.
-
Vajcia rozmiešame s troškou soli.
-
Pridáme chlieb a dobre premiešame.
-
Ak je to príliš husté, pridáme vajce, ak je to príliš riedke, pridáme strúhanku.
-
Masa musí byť taká, aby sa dala rukou tvarovať. Dochutíme koreninami.
-
Olej rozpálime na panvici.
-
Lopár posypeme strúhankou, odoberieme z masy a na lopári vytvarujeme placku.
-
Túto potom z lopára presunieme na panvicu a vypražíme z oboch strán.
-
Podávame s listovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.