Neuveriteľne jemné zemiakové placky
bez korenia, bez majoránky, bez cesnaku, bez múky.
Ingrediencie
  • 1 kg zemiakov
  • 1 kopcovitá čl soli
  • 4 vajíčka
Inštrukcie
  1. Zemiaky očistíme nastrúhame - netreba úplne na kašu, kľudne stredne jemné "rezančeky". Pridáme vajíčka a soľ a dobre vymiešame.
  2. Ja som ich pražil na teflonovej panvici na stredne silnom plameni s pár kvapkami oleja.
  3. Placky som formoval pomocou oceľového tvorítka, aby boli všetky rovnaké.
  4. Tvorítko položíme na panvicu, dáme za lyžičku zmesi, tvorítko odstránime a takto na jednu panvicu spravíme 4 placky.
  5. Sú neuveriteľne jemné, šťavnaté a vôbec tam to korenie, cesnak a majoránka nechýbajú a negrgá sa Vám po cesnaku ešte na druhý deň 🙂