Spaghetti carbonara
Špagety po uhliarsky - rýchle, dobré, so slaninou a vajíčkom
Ingrediencie
- Pre 2 osoby:
- 200 g špagiet
- 1 cibuľa
- 1 zarovnaná PL masti
- 50 g prerastená oravská slanina alebo šunka
- 40 g nastrúhaný syr Parmezán
- 50 ml smotana
- 2 vajcia
- soľ
- korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Špagety uvaríme v osolenej vode a zlejeme.
-
Slaninu pokrájame na kocky. (Tí, ktorí nemajú radi slaninu, pridajú pokrájanú šunku.)
-
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na masti opražíme slaninu a cibuľu do zlata.
-
Do smotany pridáme syr, rozšľahané vajcia, štipku soli a zalejeme tým zmes slaniny a cibule.
-
Urobíme niečo ako redšiu praženicu, dochutíme korením, pridáme cestoviny a premiešame.