Jemné karfiolové placky
Nie len zo zemiakov sa dajú spraviť zeleninové placky. Karfiol je tiež veľmi dobrý vo forme placiek - hlavne keď viete, ako na to 🙂
Ingrediencie
  • 1/2 karfiolu
  • 1 veľký zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • petržlenovú vňať čerstvú
  • 3 l ístky ligurčeka nie je nutné použiť,
  • soľ a 2 PL múky
  • 1 cibuľu
Inštrukcie
  1. Karfiol si predvaríme do polomäkka a roztlačíme vidličkou, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, nastrúhaný surový zemiak, pretlačený cesnak, múku a vňate, vymiešame poloriedke (polohusté) cesto, lyžičkou tvarujeme na panvici placky a opečieme na panvici s pár kvapkami oleja z oboch strán. Ideálna príloha - doma vypestované (ozajstné) cherry paradajky.