Jemné karfiolové placky
Nie len zo zemiakov sa dajú spraviť zeleninové placky. Karfiol je tiež veľmi dobrý vo forme placiek - hlavne keď viete, ako na to 🙂
Ingrediencie
- 1/2 karfiolu
- 1 veľký zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- petržlenovú vňať čerstvú
- 3 l ístky ligurčeka nie je nutné použiť,
- soľ a 2 PL múky
- 1 cibuľu
Inštrukcie
-
Karfiol si predvaríme do polomäkka a roztlačíme vidličkou, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, nastrúhaný surový zemiak, pretlačený cesnak, múku a vňate, vymiešame poloriedke (polohusté) cesto, lyžičkou tvarujeme na panvici placky a opečieme na panvici s pár kvapkami oleja z oboch strán. Ideálna príloha - doma vypestované (ozajstné) cherry paradajky.