Karfiol na cibuľke s vajíčkom
Vyprážaný karfiol je super a keď je dobre spravený, tak sa nedá nemilovať. To isté, len trošku viac platí o tejto vercii karfiolu.
Ingrediencie
  • NA PORCIU:
  • - 1 PL masla nie, Rama nie je maslo
  • - 1 väčšia hrsť karfiolu
  • - 1 stredne veľká cibuľa
  • - 2 vajíčka
  • - soľ
  • - mäta na ozdobenie
Inštrukcie
  1. Karfiol vložíme na cca 5-8 minút do osolenej VRIACEJ vody a trošku ho uvaríme (aby ostal chrumkavý).
  2. Dáme ho bokom - vychladnúť trošku.
  3. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme je na nie najsilnejšom plameni tak, aby ešte nebola hnedá, ale už sem-tam sa nejakú ten zafarbený kúsok našiel (to jest VIAC AKO LEN DO SKLOVITA).
  4. Osolíme soľou medzi prsty (aj dva krát).
  5. Karfiol nám medzitým vychladol trošku a odparila sa z neho prebytočná voda.
  6. Trošku ho nakrájame a šupneme k cibuľke.
  7. Pražíme ešte tak 3-4 minúty, aby aj karfiol nabral chuť masla a cibuľky.
  8. Karfiol sme varili v osolenej vode, ale štipkou soli môžeme aj tu osoliť - ale nemusíme, ak sme vodu dobre osolili.
  9. Teraz pridáme dve rozbité a vyšľahané vajíčka a aj keď sa Vám to zdá, že v jednom kuse solíme, vždy je to po troške. Vajíčko treba tiež medzi prstami posoliť.
  10. Keď bude z 2/3 hotové (to jest, ešte vidíme surové miesta, ale nie veľa), odstavíme z plameňa a už ho necháme dôjsť (miešame-miešame) na panvici.
Poznámky k receptu

Ozdobíme kúskom mäty (petržlenu, medovky) a môžeme podávať.