Vyprážané šampiňóny
Vyprážané šampiňóny - čím menšie, tým lepšie
Ingrediencie
- 500 g drobných šampiňónov
- soľ
- hladká múka
- 2 vajcia
- strúhanka
- olej na vyprážanie - keď sú všetky rovnako veľké ideálne je použiť fritézu
Inštrukcie
-
Šampiňóny očistíme, posolíme (pustia trošku vody a múka sa lepšie prichytí) a necháme 5 minút odstáť.
-
Zoberieme si uzatvárateľnú nádobu – najlepšie plastovú.
-
Do nej vsypeme trochu hladkej múky, šampiňóny, uzavrieme a jemne ju niekoľkokrát ju otočíme.
-
Šampiňóny sa takto obalia v múke.
-
Vysypeme ich z nádoby a nasypeme do nej strúhanku.
-
Vajcia rozšľaháme a v nich postupne ponamáčame šampiňóny.
-
Postupne ich vkladáme do nádoby a zasypeme troškou strúhanky.
-
Nádobu zasa uzavrieme, jemne ju niekoľkokrát ju otočíme a šampiňóny máme obalené.
-
Potom ich už iba vypražíme na oleji.
-
Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.