
Čokoládový cheesecake z TOFU
Po ochutnaní nik neidentifikoval tofu. Niežeby bol tvaroh zlý, ale aj tofu vie pomôcť nášmu organizmu.
Ingrediencie
- KORPUS:
- 1,5 balíčka BEBE keksov
- 100 g rozpusteného masla klasické
- ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA
- 3 balíčky biele tofu LUNTER
- 3 PL med
- 3 vanilkové cukre 3*20g
- šťava z jedného citrónu
- 1 PL škrobu Gustin, Solamil, Zlatý klas, ...
- 250 g dobrej čokolády
- Vrch
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- čučoriedky alebo iné lesné ovocie na zdobenie
Inštrukcie
-
KORPUS:
-
keksy rozdrvíme, pomiešame s maslom a natlačíme na spodok tortovej formy (cca 28 cm v priemere). Necháme zachladiť v chladničke tak 15-20 minút.
-
ČOKO VRSTVA
-
K TOFU pridáme všetky ostatné suroviny (okrem čokolády) a rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom (s nožmi).
-
Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme k tofumase. Vylejeme na vychladený korpus a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť.
-
Šľahačku pripravíme zo smotany a cukru a rovnomerne nanesieme na vychladnutú čokoládovú vrstvu. Pri servírovaní ozdobíme lesným ovocím, alebo len posypeme grankom.