Bazový koláč z TOFU s jahodovým džemom a s citrónovou šľahačkou
Nikto mi neveril, že je tam TOFU. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a ešte je aj dobrý.
Ingrediencie
- KORPUS:
- 200 g maslových sušienok
- 70 g roztopeného klasického masla
- TOFU vrstva
- 3 x biele TOFU použil som ALFA-BIO - LUNTER
- 3 PL medu
- 3 x vanilkový cukor 3*20g
- 2 dl kvalitný bazový sirup môže byť aj domáci, ja som použil DARBO z Rakúska
- 1 zlatý klas 40g, alebo GUSTIN, SOLAMIL, alebo iný škrob.
- MEDZIVRSTVA
- 2-3 jahodový lekvár
- ŠĽAHAČKA
- 500 ml smotana na šľahanie
- 2 ks citrónový cukor V Kauflande majú značku VITANA
- 1 stužovač do šľahačky
Inštrukcie
-
Postup:
-
KORPUS:
-
sušienky rozdrvíme na strúhanku (nastrúhať na strúhadle), pridáme roztopené maslo, dôkladne vymiešame a natlačíme na spodok okrúhlej formy (priemer tak cca 28 cm).
-
Dáme na chvíľu schladiť do chladničky - zatiaľ si pripravíme strednú - tofu vrstvu.
-
Tofu rozbalíme, zlejeme prebytočnú tekutinu a nahrubo nakrájame do misy.
-
Pridáme všetky ostatné suroviny (okrem zlatého klasu - škrobu) a ponorným tyčovým mixérom dôkladne rozmixujeme do hladka. Teraz pridáme zlatý klas a ešte chvíľu mixujeme, kým sa úplne nezapracuje do toho hustého tekutého cesta.
-
Vylejeme do formy na schladený korpus a pri teplote 180 stupňov pečieme tak 40 minút.
-
Nebojte sa, nie je to veľa, bude to super. Vrch troška zhnedne - ale len naozaj mierne - lákavo.
-
Necháme dôkladne vychladnúť.
-
Teraz potrieme jahodovým lekvárom a na vrch dáme šľahačku pripravenú zo smotany, cukru a stužovača.
-
Aby sa nám šľahačka lepšie spravila, dajte smotanu pred šľahaním na 30 minút do mrazničky.
-
Pred podávaním odporúčam ešte na 2 hodiny dať do chladničky. Dobrú chuť.