Chrumkavé letné placky zo zemiakov a mladého kelu
Zdravé a chutné chrumkavé placky z mladej zeleniny.
Ingrediencie
  • 4 kusy stredne veľkých zemiakov
  • 1/4 hlávky mladého kelu
  • 1 malá cibuľa
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml studeného mlieka
  • hladká múka na zahustenie podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá rasca podľa chuti
  • slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby
Inštrukcie
  1. Mladý kel pokrájame na malé tenké prúžky, zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame.
  2. V mise rozšľaháme vajcia so soľou, pridáme mlieko,rozmiešame spolu, múkou zahustíme na husté liate cesto, do ktorého pridáme mletý kmín, čerstvo mleté čierne korenie, nastrúhame očistený cesnak a cibuľu, dobre premiešame, pridáme nastrúhané zemiaky a pokrájaný kel, znovu premiešame a necháme chvíľu odpočinúť, potom dáme do rozpáleného oleja malou naberačkou pripravené cesto na placky, rovnomerne rozotrieme do kruhu a vypražíme do chrumkava z oboch strán, hotové placky kladieme na kuchynskú papierovú utierku odsať z prebytočného tuku.
  3. Servírujeme horúce s paradajkovým šalátom ako samostatné jedlo na obed alebo na večeru.