Moje maďarské lečo
U nás doma máme radi lečo s vajcom, ak mám, rada pridám aj domácu údenú klobásu, avšak aj tako pripravené lečo bez klobásy je veľmi chutný rýchly letný obed či večera.
Ingrediencie
- rozpis pre 4 osoby: 1000 gramov čerstvých zelených paprík
- 500 gramov čerstvých paradajok
- 2 veľké cibule
- 8 kusov vajec
- 1 čerstvá feferonka - nemusí byť
- 2 nožičky pikantnej údenej domácej klobásy
- slnečnicový olej na restovanie
Inštrukcie
-
Papriky odstopkujeme, zbavíme jadrovníka, semienok a žiliek.
-
Umyjeme a pokrájame na prúžky. Umyté paradajky pokrájame na mesiačiky.
-
Očistenú cibuľu pokrájame na jemno a klobásu na kolieska. V kastroli rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a klobásu, kto má rád pikantné, orestuje aj na jemno pokrájanú feferónku. Pridáme papriky a paradajky a za občasného zamiešania dusíme pod pokrievkou na strednom ohni do mäkka.
-
Pridáme rozšľahané vajcia so soľou a necháme vajcia zraziť. Ihned podávame s varenými zemiakmi alebo s krajcom dobrého chleba. Je to rýchly a chutný obed či večera.
-
V menšom množstve je toto lečo vhodné ako dobré nedeľné raňajky na vidličku.