
Vyprážamá zeler plnený camembertom a šunkou
Máte radi vyprážanú zeleninu plnenú syrom a šunkou? Vyskúšajte tento veľmi chutný recept:
Ingrediencie
- 1 väčší zeler - buľva
- 2 kusy camembert
- 8 tenkých koliesok dusenej šunky
- 1 lyžica citronovej šťavy
- soľ podľa chuti
- voda na varenie zeleru podľa potreby
- hladká múka na obaľovanie podľa potreby
- strúhanka na obaľovanie podľa potreby
- 2 ks vajcia
- 50 ml studeného mlieka
- slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby
Inštrukcie
-
Očistíme buľvu celeru a pokrájame na kolieska o hrúbke asi 0,5 cm, povaríme v osolenej vode s citrónovou šťavou do mäkka, nesmieme ho však rozvariť.
-
Kolieska celeru scedíme z vody, necháme dobre odkvapkať z vody úplne vychladnúť.
-
Camembert priečne prekrojíme na plátky, pripravíme tenké kolieska okrúhlej dusenej šunky.
-
Medzi 2 kolieska celeru vložíme koliesko šunky, koliesko camembertu a zase šunku, spojíme špáradľami. Spojené kolieska celeru naplneného šunkou a camembertom obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných so soľou a mliekom, napokon v strúhanke.
-
Obalený plnený celer vyprážíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - hnedej farby.
-
Vypražený plnený celer dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku, vyberieme špáradlá, podávame horúce s varenými novými zemiakmi preliatymi čerstvým maslom posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a s jemným zeleným listovým šalátom alebo čerstvými paradajkami a s tatarskou omáčkou. Ide o veľmi chutný rýchly recept vhodný na obed či večeru