
Pečené papriky s dubákovo - mäsovou plnkou na lôžku z pečených paradajok
V plnej sezóne papriky, paradajok a húb skúste upiecť toto výborné chutné a šťavnaté jedlo, ked sa všetko upečie spolu so zemiakmi v jednom pekáči.
Ingrediencie
- Náplň:
- 200 gramov pomletého bravčového pliecka
- 1 malá hrsť sušených dubákov
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 vajce
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- sušená majoránka podľa chuti
- strúhanka na zahustenie podľa potreby
- 60 gramov pikantnej madarskej údenej klobásy/inej klobásy
- Na naplnenie:
- 4 čerstvé zelené papriky
- Na paradajkové lôžko:
- 4 čerstvé paradajky
- 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na malé kocky
- soľ podľa chuti
- Na obloženie:
- 600 gramov zemiakov
- 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- Na pečenie:
- 3 lyžice slnečnicového oleja
Inštrukcie
-
Klobásu pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka a žiliek, z paradajok vykrojíme tvrdú nejedlú časť stopky, zeleninu umyjeme, necháme odkvapkať z vody, paradajky pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm.
-
Očistíme cesnak, jednu polovicu prelisujeme, druhú polovicu pokrájame na drobné kocky. Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny, necháme odpočívať vo vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
-
Pravý hríb dubákový namočíme do teplej vody na 30 minút, potom ho 10 minút povaríme vo vode z namočenia, scedíme z vody, ked vychladne, pokrájame ho na menšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme na drobno.
-
Pripravíme dubákovo - mäsovú náplň, do misy dáme pomleté bravčové pliecko, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a majoránkou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, pokrájaný hríb dubový, premiešame a zmes zahustíme strúhankou.
-
Papriku naplníme dubákovo - mäsovou zmesou, do ktorej zapichneme kolieska klobásy, dno pekáča vystelieme plátkami paradajok, ktoré osolíme a posypeme pokrájaným cesnakom, na toto lôžko položíme naplnené papriky, pridáme pokrájané zemiaky, prelejeme olejom, naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme 30 minút.
-
Na tanier dáme plátky upečených paradajok, na ktoré položíme naplnené upečené papriky, obložíme upečenými zemiakmi, servírujeme horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou..
Poznámky k receptu
Ide o mimoriadne chutné a šťavnaté jedlo, nádherne voňavé po cesnaku, po údenej klobáse a pravých hríboch, je výborné i s krajcom čerstvo upečeného domáceho chlebíka, do náplne môžete použiť akékoľvek huby podľa vlastného výberu a chute.