Vyprážaná paprička plnená tromi druhmi syra s batatovým pyré a hruškami glazovanými na čučoriedkovej šťave
Nie je to až taký luxus, ale je to ukážka toho, že aj obyčajné jedlo sa dá spraviť rýchlo, chutne a pekne.
Ingrediencie
- VYPRÁŽANÁ PAPRIKA:
- na jednu porciu jedna paprička hladošom dve
- 150 g syr niva
- 150 g syr feta
- 150 g syrokrém
- štipka chilli nemusí byť
- hladká múka na obaľovanie
- 2 vajíčka na obaľovanie + 1/4 čl soli
- strúhanka na obaľovanie
- BATATOVÉ PYRÉ:
- 250 g bataty
- cca 50ml smotany na šľahanie
- cca 40g masla klasického
- 1/4 čl soli podla potreby aj viac
- HRUŠKY NA ČUČORIEDKOVEJ ŠŤAVE:
- 1 hruška
- 1 dl čučoriedkovej šťavy
- 1 pl cukor
Inštrukcie
-
Najprv si dáme variť bataty. Očistíme ich, nakrájame na kocky tak 1-2 cm a dáme do vriacej vody (nie do studenej) a varíme kým nezmäknú. Sú hotové tak za 7 minút.
-
Teraz je čas na hrušku. Hrušku očistíme od kožky, nakrájame na kocky a dáme do menšej panvice. Zalejeme čučoriedkovou šťavou (nemusia byť celkom ponorené - stačí do 2/3, pridáme cukor a za občasného premiešania varíme až kým sa nám neodparí všetka tekutina.
-
Zatiaľ si do misky vymiešame tri druhy syra - môžeme pridať chilli. Papriky vyčistíme od jaderníkov - sú pripravené na naplnenie - môžeme ich naplniť. Necháme ich chvíľu tak.
-
Sledujte si bataty, mali by už byť uvarené - možno budú uvarené už počas plnenia papriky - niekto je šikovný a iný vie pekne spievať :-). Z Batatov zlejeme vodu, pridáme smotanu, maslo a trošku soli a tyčovým mixérom rozbijeme na kašu (krémové pyré).
-
Aby po Vás neostal v kuchyni Armagedon, tak nádobu, v ktorej sme spravili pyré pomocou stierky vyprázdnime do uzatvárateľnej plastovej nádoby (mne sa osvedčil TUPPERWARE).
-
Túto nádobu naplníme olejom (tak 3 cm hĺbka) a necháme zovrieť (skúška strúhankou škvarí sa - dobrá teplota). Kým sa nám hreje olej stíšime plameň na hruškách - možno sú už aj hotové - tak vypneme. Papriku musíme navlhčiť mokrou rukou, obalíme v múke, vajíčku a následne v strúhanke. Teraz zase vajíčko a zase strúhanka - (dvojitý kabátik). Šup do oleja a vyprážame to žltohneda.
-
Ak Vám hruška na panvičke medzitým veľmi vychladla, mohlo sa stať, že je spojená takou čučoriedkovou kožou. Len to zohrejte, ona sa rozpustí.
-
Servírovanie je navrhnuté na fotografii. Chilli tomu dodá ďalší level a bataty aj keď sa im hovorí SLADKÝ ZEMIAK, potrebujú dosť soli, musia chutiť, nesmú byť mdlé. Pri ochucovaní pridajte tolko soli, až Vám začnú chutiť.